Whatsapp

Resultaat 1–20 van de 32 resultaten wordt getoond

11,23 Excl. btw
Vanaf 8,70 Excl. btw
Vanaf 8,72 Excl. btw
Vanaf 9,50 Excl. btw
4,93 Excl. btw
Vanaf 8,03 Excl. btw
Uitverkocht
7,7392,76 incl. BTW
3,28 Excl. btw
Vanaf 9,98 Excl. btw
3,25 Excl. btw
2,75 Excl. btw
2,85 Excl. btw

Motorolie

Eurol Chain Oil

2,80 Excl. btw
2,55 Excl. btw
Vanaf 9,16 Excl. btw
9,95 Excl. btw
Vanaf 6,75 Excl. btw
357,72 Excl. btw
9,95 Excl. btw
9,95 Excl. btw

Motorolie scooter

Een scooter moet goed worden gesmeerd met de juiste motorolie. Er zijn minder soorten motoroliën voor een scooter, wat het makkelijker maakt. Ten eerste is er een verschil tussen 2Takt- en 4Taktmotoroliën. Als je een 2Takt-motor hebt, moet je de olie mengen met benzine in de juiste verhouding. Als je een 4Takt-scooter hebt, kun je de olie rechtstreeks in de olietank van de scooter gieten.

Motorolie scooter 2 takt

Een 2-takt motor werkt door middel van mengsmering, wat betekent dat brandstof en smeerolie vermengd worden. De olie die hiervoor gebruikt wordt, is speciaal gemaakt voor deze toepassing. Bij een 2-takt scooter is er vaak een afzonderlijk reservoir naast de tankdop om de olie bij te vullen. Het reservoir kan altijd tot net onder de rand worden bijgevuld, omdat de scooter automatisch de juiste hoeveelheid olie smeert.

Motorolie scooter 4 takt

Een 4-takt scooter werkt niet op mengsmering zoals een 2-takt scooter. In plaats daarvan kan een 4-takt scooter op gewone benzine rijden. Dit betekent niet dat een 4-takt geen motorolie nodig heeft. Het verschil is dat bij een 4-takt de olie in het motorblok zelf gaat, in plaats van toegevoegd te worden aan de brandstof. Over het algemeen wordt er vaak 10W-40 motorolie gebruikt voor 4-takt scooters. Deze olie biedt goede smering en voorkomt koolstofaanslag in het motorblok.

Motorolie motorfiets

Er zijn verschillende soorten motorolie voor motorfietsen, dus het is belangrijk om te kijken naar de synthese en de dikte die nodig zijn voor jouw motorfiets. Motorfietsen hebben verschillende motoren, die kunnen variëren van 100 cc tot 1000 cc, en elke motor binnen die range heeft een eigen motorolie nodig. Motorolie voor je motorfiets is erg belangrijk, want naast dat het zorgt voor goede smering, zorgt het ook voor koeling van de motor. Koeling is erg belangrijk, want veel motorfietsen kunnen hard rijden en dat betekent dat de motor ook hard moet werken. Als de motor te warm wordt, bestaat er een grotere kans dat er onderdelen van de motor beschadigd raken. Juiste koeling is dus noodzakelijk.